vck

Zondag 4 februari 2024 starten wij met een nieuwe 12-daagse voetbalcursus

F-jeugd 2014Groep-2014-partijGroep-2014

Het is nu mogelijk om je aan te melden voor onze nieuwe 12-wekelijkse voetbaltrainingscursus in februari 2024!!
Deze trainingen zullen worden gegeven op het complex van DVC Delft.
Alle jongens en meisjes lid of geen lid van een voetbalvereniging zijn welkom in de leeftijd van 8 t/m 18 jaar.

De kosten voor deze 12 trainingsdagen bedragen  180.- 
Een tweede inschrijving binnen een gezin bedraagt slechts  90.-

Heb jij dus zin om in deze periode te komen trainen meld je dan nu aan!

De trainingsdag en tijd:
Zondag: 10.00 - 12.00 uur

 

 

Video: 1e training Voetbalschool Chris Kronshorst

Zenn krijgt zijn eerste techniektraining van zijn opa Chris Kronshorst, april 2013

<

 

Zenn april 2014

Zenn augustus 2014

Video: Techniek training Jasper van der Lingen

Techniek training Chris Kronshorst aan Jasper van der Lingen, Gian Lucca Nijholt, Julian Jenner (2011).

Chris Kronshorst - nieuwe techniektrainer FC Utrecht

Chris Kronshorst FCUtrecht

Chris Kronshorst is de nieuwe techniektrainer van FC Utrecht, zo meldde het Algemeen Dagblad gisteren. Kronshorst (68) heeft momenteel ook een eigen voetbalschool in Delft, is aanhanger van de Wiel Coerver-methode, en is een goede bekende van Co Adriaanse.

Kronshorst en Adriaanse kennen elkaar uit hun gezamenlijke periode als speler bij FC Utrecht waarvoor Konshorst in 1976 één duel speelde. Adriaanse was in die periode regelmatig basisspeler van FC Utrecht.

Kronshorst zette in 1976 een punt achter zijn loopbaan als profvoetballer. In 2004 startte hij met zijn eigen voetbalschool, en onder meer Ryan Babel en Eljero Elia hebben volgens Wikipedia onder toeziend oog van Kronshorst hun techniek verbeterd.

Als techniektrainer was Kronshorst onder meer actief bij FC Porto, Metallurg Donetsk, Al-Sadd, Red Bull Salzburg en het Olympisch elftal van Qatar. In alle gevallen was Co Adriaanse de hoodftrainer met wie hij samenwerkte.

FCU Fans

12 wekelijkse cursus Februari 2014 groot succes

DSC03613DSC03589DSC03605

DSC03604DSC03593DSC03587

Wij van Voetbalschool Chris Kronshorst willen graag de spelers bedanken voor hun geweldige inzet en enthousiasme die zei 12 trainingen lang toonde tijdens de eerste 12 wekelijkse voetbalcursus van Voetbalschool Chris Kronshorst. De ouders, opa's, oma's en alle andere aanwezigen willen wij ook graag bedanken voor hun leuke reacties en de steun die de cursisten hierdoor kregen.
Na afloop van de laatste trainingen deze werden gegeven op woensdag, vrijdag en zondag. Hebben alle cursisten een individuele beoordeling van hun trainer ontvangen. Ze werden als eerste bedankt voor hun deelname en hun uitstekende inzet, vervolgens kregen ze te horen wat hun sterke voetbal kwaliteiten waren en welke voetbal technische vaardigheden eventueel nog verbeterd kunnen worden. 

Voetbalschool Chris Kronshorst start overigens in juni 2014 met een korte voetbalcursus inschrijven is nu al mogelijk.
Vervolgens kreeg iedereen een tas uitgereikt welke gevuld was met een bewijs van deelname aan de 12 wekelijkse cursus van VCK, een handdoek van Voetbalschool Chris Kronshorst en PUUR Voetbal. En een cadeaubon waar je maar liefst 25% korting krijgt op alle voetbalschoenen bij PUUR Voetbal de voetbalspecialist. Let op deze bon is geldig tot 1 juli 2014.

Voetbalschool Chris Kronshorst brengt jeugdig talent op de juiste plaats

ChrisKronshorstChris-Bradley-Zenngroep-2014

Vorig jaar september startte Chris Kronshorst  zijn voetbalschool. Kronshorst, voetbaldier bij uitstek, kan er niet genoeg van krijgen zijn kennis en kunde over te brengen op aankomende voetbaltalenten.

“Vanaf mijn zesde jaar ben ik bezig met voetbal . Ik heb grote veranderingen in het voetbal meegemaakt en het is zo leuk om jonge kinderen in dat proces mee te nemen en techniek bij te brengen.” De methode van Kronshorst is gebaseerd op de visie van Wiel Coerver. Kronshorst kwam op zijn 25ste, als speler van NEC, in contact met de trainingsmethoden van ‘de Einstein van het voetbal’. “Tot die tijd sprongen we tijdens trainingen over hekjes, deden tikkertje en paard en ruiter. Wiel legde zich toe op techniektraining. Bijna iedereen viel over hem heen. Hij introduceerde krachttraining en maakte duidelijk dat voetbal meer was dan een partijtje spelen. Toen ik met de trainingsmethoden van Wiel Coerver in contact kwam, overviel me het gevoel dat ik een nog betere voetballer was geworden als ik daarmee in mijn jeugd in contact was gekomen.”
Kronshorst spreekt met passie over zijn, op de Coervermethode gebaseerde, methode. “Je moet weten wat je kinderen aanbiedt. Het gaat er om automatismen aan te leren. Van de schijnbewegingen die je de kinderen aanbiedt zal er vaak een blijven hangen, omdat dat de beweging is die het best bij het kind past. Al die leerprocessen nemen tijd in beslag.
Binnen de voetbalschool, waaraan acht trainers meewerken, zijn we constant op zoek naar verbetering van trainingsvormen. Op die manier slagen we erin de trainingen voor de kinderen boeiend te houden. Daarnaast krijgen de kinderen vormen aangeboden die bij hun niveau passen. We differentiëren binnen onze voetbalschool. Er wordt, gedurende de opleiding die drie maanden in beslag neemt, op zes verschillende niveaus gewerkt.”
Kinderen moeten, volgens Kronshorst, tussen hun achtste en hun veertiende levensjaar vooral op techniek worden getraind. “Dan ontwikkelen ze zich het snelst en kunnen ze de grootste stappen maken. Helaas haakt men in verenigingen in die leeftijdscategorie vaak af als het om techniektraining gaat.”
Kronshorst heeft de ontwikkeling van de voetbalsport jarenlang op de voet gevolgd en constateert met een gevoel van teleurstelling dat de KNVB Coerver en zijn trainingsmethoden nooit heeft ondersteund. “Binnen de KNVB heeft iedereen een mening en ieder vindt dat zijn of haar haan koning moet kraaien. Wiel en zijn methode heeft men nooit zien zitten. Waarschijnlijk omdat Wiel eigengereid was en zich van niemand iets aantrok. Ik word verdrietig als ik een man als van Oostveen hardop hoor zeggen dat het tijd wordt om Cruyff en Jansen eens om tafel te zetten om te praten over de jeugdopleiding. Dat had dertig jaar geleden moeten gebeuren.
Natuurlijk heeft de voetbalsport zich uitstekend ontwikkeld, maar misschien hadden we nog verder gekomen als we Jansen en Cruyff eerder hadden geraadpleegd en de voetbalscholen beter hadden geïntegreerd in de voetbalopleiding. Bij ons wordt in elk geval keihard gewerkt om talenten op de plaats te brengen waar ze op thuishoren. Overigens moeten met name de ouders goed in de gaten houden dat dat proces tijd kost. Bij de ene voetballer meer dan de ander, maar uiteindelijk komen ze allemaal op de plaats terecht die bij hen past.”

12 wekelijkse cursus September 2013 groot succes

zondagwoensdagvrijdag

bespreking-chrisoudersbespreking-jason

Wij van Voetbalschool Chris Kronshorst willen graag de spelers bedanken voor hun geweldige inzet en enthousiasme die zei 12 trainingen lang toonde tijdens de eerste 12 wekelijkse voetbalcursus van Voetbalschool Chris Kronshorst. De ouders, opa's, oma's en alle andere aanwezigen willen wij ook graag bedanken voor hun leuke reacties en de steun die de cursisten hierdoor kregen.
Na afloop van de laatste trainingen deze werden gegeven op woensdag, vrijdag en zondag. Hebben alle cursisten een individuele beoordeling van hun trainer ontvangen. Ze werden als eerste bedankt voor hun deelname en hun uitstekende inzet, vervolgens kregen ze te horen wat hun sterke voetbal kwaliteiten waren en welke voetbal technische vaardigheden eventueel nog verbeterd kunnen worden. 

VCK start overigens in februari 2014 weer met een nieuwe 12 wekelijkse cursus inschrijven is nu al mogelijk.
Vervolgens kreeg iedereen een tas uitgereikt welke gevuld was met een bewijs van deelname aan de 12 wekelijkse cursus van VCK, een tasje waar je, je voetbalschoenen in kunt opbergen. En een cadeaubon die te besteden is bij PUUR Voetbal de voetbalspecialist.

Trainingsdag in de herfstvakantie

voetenwerk-1voetenwerk-2voetenwerk-3

Voetbalschool Chris Kronshorst organiseerde donderdag 24 oktober 2013, in de herfstvakantie, op het hoofdveld van DHC een trainingsdag.

Voetbalschool Chris Kronshorst wil graag de spelers bedanken voor hun geweldige inzet en enthousiasme die zei toonde op de trainingsdag.
Alle ouders, opa's, oma's en andere aanwezigen willen wij ook graag bedanken voor hun leuke reacties. Voetbalvereniging DHC bedankt voor de fantastiche medewerking. Klik hier voor de foto's van de trainingsdag.

Maak alvast kennis met Voetbalschool Chris Kronshorst door de foto's van de clinics te bekijken!

Meidenvoetbal

nuna-dribbelenmeiden voetbal3meiden

Meiden het is nu mogelijk om je aan te melden voor 12 trainingen bij Voetbalschool Chris Kronshorst die van start gaan op:
Woensdag 5 februari, Vrijdag 7 februari of Zondag 9 februari 2014.
De kosten hiervan zijn 180,- 2e inschrijving binnen één gezin slechts 90.-Meiden lid of geen lid van een voetbalvereniging zijn welkom in de leeftijd van 8 t/m 18 jaar.

De tijden zullen als volgt worden ingedeeld:

Woensdag 15.00-16.00 uur
Vrijdag 19.00-20.00 uur
Zondag 09.00-10.00 uur

Je favoriete dag en tijdstip is aan te geven op het aanmeldformulier.

Ard van Peppen traint bij Voetbalschool Chris Kronshorst

ArdvanPeppen-1ArdvanPeppen-2ArdvanPeppen-3
Ard van Peppen gaat in de zomerstop door met het verbeteren van zijn technische kwaliteiten en uithoudingsvermogen en heeft daarbij de expertise van Voetbalschool Chris Kronshorst ingehuurd. Ard, het afgelopen seizoen speler bij RKC uit Waalwijk verruild deze club voor een periode van 3 jaar voor Roda JC uit Kerkrade. Ard hoopt, door zichzelf te laten onderrichten, na de zomervakantie topfit te zijn en over een nog betere techniek te beschikken.
Foto's: Aad van der Knaap

Voetbalschool Chris Kronshorst gaat van start

UitlegChris-ZennWie droomt er nu niet van succesvol in het buitenland te zijn? Professioneel trainer Co Adriaanse, de man die in Nederland zijn trainers loopbaan begon bij de Zilvermeeuwen en vervolgens oa. Ajax, FC Twente, Willem II, FC Den Haag, AZ Alkmaar, FC Porto, Redbull Salzburg, Metalloerg Donetsk, All-Sadd en het Olympisch elftal van Qatar trainde zag wel wat in die Delftse techniek trainer en nam hem mee op reis rond de wereld. Nu vele jaren later, lijkt het erop dat Chris wat meer in het Delftse te vinden zal zijn, maar uitrusten gaat hij daar zeker niet.

Chris Kronshorst heeft een overeenkomst met Keepersschool Hans Suiker en voetbalvereniging DVC gesloten en gaat op het kunstgrasveld aan de Brasserskade zijn supermoderne voetbalschool voortzetten.

 

Iedereen is welkom bij Voetbalschool Chris Kronshorst

IMG 2083meisjes voetbal dames voetbalIedereen kan bij Voetbalschool Chris Kronshorst leren voetballen jongens en meisjes, vanaf 8 jaar ben je bij ons welkom
om je een fantastische techniek aan te leren.

 

 

 

 

Oefenen van je coördinatie

CoordinatieCoördinatie kan je in het voetbal zien als de techniek die nodig is om acties uit te voeren. Een goede coördinatie betekent een goede techniek en techniek is in voetbal het allerbelangrijkste.
Bij veel voetballers is de motoriek en coördinatie (nog) niet goed ontwikkeld. Voetballers bij wie deze eigenschappen wel goed ontwikkeld zijn hebben een voorsprong op hun team-genoten en uiteraard de tegenstander.

 

 

 

 

Voetbal is techniek

Traptechniek ZennBij voetbal draait het voor 99,9 procent om techniek. Een combinatie van trucs leren,
bewegingen en afspelen.

 

 

 

 

 

Beter en ook leuker

Voetbalschool Chris Kronshorst is natuurlijk meer dan al die andere een garantie voor voortreffelijke techniektraining volgens de Wiel Coerver methode.